Тамак-аш продуктыларын өндүрүү жана ташуу жаратылышка чоң зыян алып келери белгилүү. Ошондуктан, рестораныңыздагы тамак-аштын сапатын жана келип чыгышын башкаруу – бул сиздин айлана-чөйрөгө тийгизген таасирин азайтуу үчүн жасай турган эң натыйжалуу иш-аракеттердин бири. Мындан тышкары, органикалык продуктылар жогорку сапатта жана коноктор тарабынан бааланат. Тамак-аштын келип чыгышы да маанилүү жана жергиликтүү өндүрүүчүлөрдөн органикалык азыктарды сатып алуу сиз жасай турган эң жакшы тандоо болот.
Көп учурда органикалык продуктулар органикалык эмес альтернативдерге караганда кымбатыраак жана бул нормалдуу көрүнүш, анткени көпчүлүк учурда жер семирткичтер, стабилизаторлор ж.б.у.с.тарсыз түшүмдүүлүк төмөн болот. Бирок, органикалык жана органикалык эмес азыктарынын ортосундагы баа айырмасы рыноктун өнүгүшү менен азайып баратат.
Ошол эле учурда, сапаттуу жергиликтүү тамак-аштын кымбаттыгына карабастан, сиз конокторуңуздан абдан оң пикирлерди жана имиджиңиздин жакшырышын күтө аласыз. Коноктор көп учурда жакшыраак сапаты үчүн бир аз көбүрөөк төлөөгө даяр.
Анын үстүнө сапаттуу продукцияны жергиликтүү өндүрүүчүлөр сиздин ишмердүүлүгүңүздөн, ошондой эле жалпы эле айлана-чөйрөнү коргоодон чоң пайда көрүшөт.
Сиздин ашканаңызга керектүү бардык бишканалардын тизмесин түзүү - биринчи кадам. Андан кийин, өнүмдөрү органикалык белгиси бар же сапаты боюнча эч кандай күмөн санабаган өндүрүүчүлөрдү табышыңыз керек. Ошол эле ичимдиктерге, закускаларга, алкоголдук ичимдиктерге да тиешелүү. Бул категориялардын бардыгында экологиялык жана тамактануу жагынан башкаларга караганда жакшыраак продуктулар бар. Кыязы, жергиликтүү органикалык өндүрүүчүлөр сизге керектүү продуктулардын бир бөлүгүн сунуштай алышпайт, андыктан бул азыктарды жакынкы өндүрүүчүдөн сатып алсаңыз болот.
Акчанын эң жакшы баасына баа берүү үчүн, сиз органикалык энбелгиси жана өлкөдөгү өндүрүүчүлөрдүн практикасы жөнүндө билишиңиз керек.
Ашпозчу, жеткирүүчүлөр жана маркетингдин ортосундагы кызматташуу дени сак жана жоопкерчиликтүү тамакты сунуштоо үчүн да маанилүү.
Албетте, ресторанда сунушталган диетанын түрү экологияга эң күчтүү таасир этүүчү фактор болуп саналат. Ресторандар үчүн колдонмо кээ бир кошумча кеңештерди камтыйт:
- Бөлүмдүн өлчөмүн оптималдаштыруу (ошондой эле калдыктарды азайтуу үчүн).
- Мөмө-жемиштердин, жашылчалардын, дан жана буурчак өсүмдүктөрүнүн жогорку үлүшүн камсыз кылуу.
- Эт жана сут азык-тулуктерун негиздуу белуштурууну камсыз кылуу.
- Сезондук азыктарга көңүл буруңуз (сезондук менюну колдонуңуз).