Автономдуу канализация системасы

Маанилүү! Айылдык ресторандар, кафелер жана коомдук тамактануу ишканалары үчүн автономдуу канализация системасын куруу кесиптик ишканаларга эң жакшы жүктөлгөн татаал иш.

HoReCa ишканалары менчигинин түрүнө, өлчөмүнө жана жайгашкан жерине карабастан суу менен камсыздоо тутумун да, канализация системасын да сөзсүз түрдө жабдууга тийиш. Кафелердин жана ресторандардын канализациясынан өндүрүштүк жана чарбалык тазаланбаган саркынды сууларды ачык суу объекттерине, айлана-чөйрөгө жана дренаждык скважиналарга агызууга жол берилбейт

Кафелердин, ресторандардын жана мейманканалардын канализация системасын долбоорлоодо, курууда жана реконструкциялоодо тиешелүү нормаларды жана эрежелерди катуу сактоо зарыл.

Булгоочу заттарды физикалык жана химиялык тазалоого негизделген бир катар агынды сууларды тазалоо процесстери бар. Бул процесстер экологиялык жана экономикалык кемчиликтерден тышкары ар кандай эффективдүүлүккө ээ. Бирок, акыркы жылдары саркынды сууларды тазалоонун биологиялык технологияларына көп көңүл бурулууда . Алар аз тейлөөнү сунуштайт, иштетүү оңой жана экологияга салыштырмалуу азыраак таасир этет. Мисалы, биофильм системалары ийгиликтүү технология экени далилденген. Эгерде булар колдонулбаса, активдештирилген ылай системалары сунушталат. Биофильм реакторлоруна келсек, камыш же тамчылатуучу чыпкаларга артыкчылык берилет.

улам кафелердин жана ресторандардын канализация системалары өзүнчө жасалат жана жалпы борборлоштурулган тармакка, ал эми ал жок болгон учурда автономдуу тармакка өз алдынча чыгуучу жерлерге ээ, бул эреже катары, жогорку натыйжалуу биологиялык тазалоо системасы. Ошол эле учурда өндүрүштүк агынды сууларды тазалоодон кийинки системалар (ресторандар жана кафелер үчүн кум жана май кармагычтар) болушу керек. Тамак бышыруу үчүн жайлардан чыккан өнөр жай агындыларынын жайгашуу деңгээли фаекалдык-экономикалык агындыларга караганда жогору. Бардык горизонталдуу розеткаларда түтүктөрдү тазалоо үчүн текшерүү тешиктери болушу керек. Ошондой эле вентиляциялык көтөргүчтөр болушу керек, ал сальво агып жатканда соргучтун таасирин жок кылат.