Кир жуучу жайларда сууну үнөмдөө

Кир жуугучтар да сууну үнөмдөө чараларын ишке ашыра алышат. Биринчиден, жууганга кире турган текстиль көлөмүн азайтууга аракет кылыңыз. Конокторду сүлгү менен шейшептерди кайра колдонууга үндөңүз. Ресторандарда дасторкон жана салфеткаларды колдонууну азайтыңыз.

Эффективдүү жабдууларды тандоо кир жуучу жайларда сууну жана энергияны үнөмдөөнүн эң маанилүү чараларынын бири болуп саналат. Тиричилик-тиричилик кир жуугуч машиналардын орточо суунун чыгымдоосу 1997-жылдагы 13,9 литрден 2005-жылы 9,6 литрге чейин азайган, ал эми энергиянын орточо керектөөсү азыр 0,17 кВт/кг кирди түзөт. Кир жуугуч машиналар жарым жүктөө программасын колдонгондо дагы, жеңил жүктөргө караганда толук жүктөмдө натыйжалуураак. Жууну төмөнкү жолдор менен оптималдаштырса болот: кирди жуу жана кургатуу талаптарына жараша партияларга бөлүү; бул партиялар менен кир жуугуч машиналарды толук жүктөө; чайкоо сууну (чаюудан кийин) кийинки жүктө алдын ала жуу үчүн кайра колдонуу; суу жана энергия керектөөнү минималдаштыруу үчүн ылайыктуу программа орнотууларын тандоо (айрыкча убакыт жана температура).

Көптөгөн өнүккөн өлкөлөрдүн мыйзамдары короолорду сугаруу жана ажатканаларды тазалоо үчүн кир жуугучтан, ошондой эле душтан жана кол жуугучтан (бирок ашканадан жана дааратканадан эмес) сууну пайдаланууга уруксат берет. Сууну мындай пайдалануу сугат жана чарбалык суунун чыгымдарын үнөмдөөгө жардам берет (төмөндө: боз суу ).