HoReCa ишканалары өз практикасында ар кандай азык-түлүк эмес материалдарды, анын ичинде жуучу каражаттар жана тазалоочу химиялык заттарды колдонушат. Бул заттар бүткүл жашоо циклинде айлана-чөйрөгө таасирин тийгизет. Ошондуктан, бул заттарды колдонуусун кыскартууга аракет кылыш керек. Ошондой эле бул ыкма бизнестин наркын төмөндөтүүгө жардам берет.
Тазалоочу химикаттарды колдонууга экологиялык жактан таза жана үнөмдүү мамиле кылууну мейманканаңыз/рестораныңыз үчүн расмий саясат кыла аласыз. Сиз тазалоочу кызматкерлерди эле эмес, бардык кызматкерлерди бул саясат менен тааныштырышыңыз керек.
Эко-белгиленген химиялык заттарды тандоо менен баштасаңыз болот. Тазалоочу каражаттар зарыл болгондо гана колдонулушу керек жана дозасын так сактоо керек.
Рынокто экологиялык жактан таза продукциянын бар экендигин изилдеп, алардын экологиялык көрсөткүчтөрүн салыштырыңыз. Мезгил-мезгили менен тазалоочу каражаттардын рыногун изилдеп, салыштырып туруңуз. Эгерде рынокто жакшы (экологиялык көрсөткүчтөр боюнча) тазалоочу каражаттар жетишсиз болсо, кошуна өлкөлөрдөн онлайн заказ берсеңиз болот.
Кызматкерлериңизди тазалоочу каражаттарды үнөмдүү колдонууга үйрөтүңүз жана алардын ден-соолукка жана айлана-чөйрөгө тийгизген таасирин түшүндүрүңүз. Бөлмөлөрдү жана жалпы аймактарды тазалоо үчүн экологиялык таза продукцияларды колдонуңуз.
Тазалоочу каражаттарды колдонууну азайткан эффективдүү тазалоо ыкмаларын киргизсеңиз болот. Мисалы, микрофибер кездемелерди колдонуу эмеректерди, полдорду, көз айнектерди тазалоодо кошумча тазалоочу каражаттарды колдонууну талап кылбайт.
Адамдын ден соолугуна зыян келтириши мүмкүн болгон тазалоочу каражаттардан алыс болуңуз. Ашыкча таасири төмөнкү химиялык заттарга коркунуч келтириши мүмкүн: перхлорэтилен (PERC), формальдегид, 2-бутоксиэтанол, аммиак, натрий гидроксиди, хлор.
Колду жуу үчүн суюк самындын ордуна пенопласттарды колдонсоңуз болот, бул самын керектөөнү азайтат.
Тазалоочу каражаттардын колдонулушун мезгил-мезгили менен текшерип, көрсөтмөлөрүңүз аткарылып жатканын текшериңиз.